Румен Петков се срещна с временно управляващия посолството на Ирак в София
15.01.2020

Председателят на ПП АБВ Румен Петков и Анастас Терзобалиев, съветник на партията по отношенията с Близкия изток и арабските страни, се срещнаха с временно управляващия посолството на Ирак в София Н. Пр. Мохамед Ал-Азауи. Посланикът каза, че АБВ е първата политическа партия, с която се среща в България и изрази надежда, че това ще постави началото на съвместно сътрудничество в различни сфери и коментира, че страната ни представлява една от най-привлекателните дестинации за туризъм. Динамичните събития в региона, довели до смърт и страдание за мнозина, бе също сред темите днес. Румен Петков коментира, че иракският народ незаслужено понася щети от една груба манипулация за наличие на химически оръжия на територията на Ирак, в резултат на което загинаха много невинни хора. Иракският народ трябва да бъде по подходящ начин възмезден, добави той.
Посещение на председателя на Либийската фондова борса в БТПП
13.10.2014

Председателят на Либийската фондова борса д-р Ахмед Каруд и председателят на БТПП Цветан Симеонов обсъдиха двустранното икономическо сътрудничество. В срещата, която се състоя в БТПП участва и главният изпълнителен директор на българската компания, работеща Либия МКРТНИ ООД Анастас Терзобалиев.
Среща с председателя на Съвета на либийските търговски палати
13.02.2018

Мохамед Райед, председател на борда на Съвета на либийските търговски палати, се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов. В разговора участва и Анастас Терзобалиев, изпълнителен директор на МКРТНИ ЕООД. Дискутирано бе последното развитие в икономическите сфери на двете страни. Райед информира за предстоящите икономически делегации от ЕС, които ще посетят Либия. През изминалата 2017г. бе подписано Споразумение за сътрудничество между Съвета на либийските търговски палати и БТПП. В тази връзка бе договорено да се следва плана за активиране на Смесени либийско – българска и българо – либийска палати с цел насърчаване на двустранното икономическо сътрудничество.
Посещение на председателя на Либийската фондова борса в БТПП
13.10.2014

Председателят на Либийската фондова борса д-р Ахмед Каруд и председателят на БТПП Цветан Симеонов обсъдиха двустранното икономическо сътрудничество. В срещата, която се състоя в БТПП участва и главният изпълнителен директор на българската компания, работеща Либия МКРТНИ ООД Анастас Терзобалиев.
Възможности за развитие на двустранните търговско – икономически отношения България – Либия
15.07.2013

Представители на ръководството на Международния институт за сигурност и сътрудничество Румен Петков и Атанас Терзобалиев посетиха БТПП и се срещнаха с председателя на Палатата Цветан Симеонов. Целта на работната среща беше обсъждане на успешно приключилото посещение на ръководството на Института в Либия по покана на Министерството на вътрешните работи на северноафриканската страна.
Делегация от Международния институт за сигурност и сътрудничество посети Триполи, по покана на Вътрешно министерство на Либия
03.07.2013

Делегация от Международния институт за сигурност и сътрудничество посети Триполи, по покана на Министерството на вътрешните работи на Държавата Либия - това съобщи за Агенция "Фокус" Анастас Терзобалиев от института. Делегацията от Международния институт за сигурност исътрудничество бе с участието на Румен Петков, Камен Пенков, проф. Борислав Борисов и Анастас Терзобалиев. Българската делегация бе посрещната от директора на протокола на Министерството на външните работи на Либия, директора на протокола на летище Триполи и от съветника на министър-председателя на Държавата Либия и бивш началник на кабинета на Президента д-р Мустафа Абдулжалил, Отман бен Саси. На официална среща в рамките на посещението, представителите на международния институт и Министерството на вътрешните работи на Либия обсъдиха различни възможности за бъдещо сътрудничество и съвместни прояви, включително провеждането на международна конференция по проблемите на сигурността на Либия, оказване на съдействие от Института за международна сигурност за прием на либийск и специализанти по вътрешна и международна сигурност в български университети, иницииране на разговори с Главна дирекция Вътрешна сигурност на Европейската комисия с фокус върху въпросите на сигурността в Либия и др.
Китайска компания проучва инвестиционните възможности у нас
21.05.2013

Представители на китайската компания „Honghua International” CO - Джулия Джин и Хeрман Янг - посетиха БТПП. Визитата бе осъществена със съдействието на Анастас Терзобалиев, изпълнителен директор на Международна компания за развитие на туризъм и недвижими имоти. От китайска страна бе представена дейността на компанията, в която работят над 7000 служители и е топ производител на сондажна апаратура и помпи за проучване и извличане на нефт и газ.
Среща с временно управляващ посолството на Либия в София
27.06.2012

Временно управляващият посолството на Либия Юсеф Алхади Зургани се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов. В срещата участва и бизнесменът Анастас Терзобалиев, представляващ компания, член на БТПП с интереси в Либия. Бяха договорени мерки за насърчаване развитието на бизнес отношенията, които включват подписване на вече парафирано споразумение за сътрудничество между търговските палати от България и Либия, обмен на бизнес посещения и организиране на събития с информационен характер за бизнеса от двете страни.